Valeriu Gheorghiță, de ce nu se mai fac programări la vaccinare: Până pe 14 aprilie sunt ocupate aproape toate sloturile

Job  FOTO: pexels.com
Col dr  Valeriu Gheorghiță a explicat că motivul pentru persoanele care sună la call center nu se mai pot programa pentru că deocamdată locurile sunt ocupate și nu avem un calendar de distribuire a vaccinurilor. 

Întrebat de ce persoanele care sună acum la call center nu se mai pot programa, coordonatorul campaniei de vaccinare contra COVID-19 a explicat că deocamdată locurile cre pot fi acoperite cu vaccinuri sunt epuizate. 

„Motivul este că până pe 14 aprilie s-au ocupat aproape toate sloturile disponibile. Neavând un calendar de livrare pentru al doilea trimestru, practic din 1 aprilie nu am mai deschis alte sloturi la acest moment pentru că nu avem perspectiva atât a numărului de doze, ca să stabilim câte sloturi vom deschide pentru programare, cât și a momentului în care vor fi livrate. În momentul în care vom avea aceste date disponibile, cu siguranță în cel mai scurt timp vor fi disponibile locurile pentru programare și după data de 14 aprilie”, a explicat col dr Valeriu  Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare contra COVID-19 din România. 

El  explicat că atâta timp când se bazează pe vaccinul Pfizer, nu poate deschide mai multe locuri pentru programări. 

„În momentul în care vom avea un calendar de livrare atât de la Moderna, pentru a doua jumătate a lunii februarie, pentru că nu avem un calendar precizat, nu știm o dată la care urmează să ni se livreze, nici pentru luna martie de asemenea nu avem un calendar stabilit pentru compania AstraZeneca, nu putem la acest moment să spunem o dată concretă în care pot să fie deschise alte centre de vaccinare. Ceea ce pot să vă asigur și lucrurile sunt cât se poate de transparente, numărul de doze pe care noi l-am recepționat a fost folosit în beneficiul persoanelor care s-au programat la vaccinare. Repet, până pe 14 aprilie, 72% dintre locurile ocupate pentru vaccinare sunt pentru persoanele cu vârstă peste 65 de ani și persoanele cu boli cronice. (...) Este evident că numărul de doze disponibile ne limitează capacitatea pe care o avem de programare și respectiv de vaccinare. Nu putem să deschidem mai multe sloturi pentru programare neavând certitudinea datelor la care sosesc aceste vaccinuri”, a continuat Valeriu Gheorghiță. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel