Valeriu Gheorghiță: se reprogramează cu 10 zile 35.000 de persoane

Dr Valeriu Gheorghiță. FOTO: DC Medical
Valeriu Gheorghiță a declarat într-o conferință de presă că avem un deficit de doze de 117.000, astfel că se vor amâna programările la vaccinare cu 10 zile a 35.000 de persoane care deservesc activități esențiale, dar nu au peste 65 de ani și nu sunt înregistrate cu boli cronice.

„Avem un deficit de doze de 117.000 generat în mare parte pentru că într-o săptămână am recepționat cu 53% mai puține doze decât trebuia, adică cu peste 90.000 mai puțin. Soluția noastră: începând cu 28 ianuarie, se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activități esențiale, adică 35.000 de persoane. Perioada dificilă pentru noi este până în 15 februarie. E nevoie de solidaritate și trebuie să avem răbdare”, a spus el. 
„Cele 35.000 de persoane amânate sunt strict persoane care deservesc activități în afara sectorului medical, social, sunt persoane care nu au vârsta peste 65 de ani și nu au boli cronice. Practic, era un număr mai mare de persoane care erau programate prin această modalitate, prin angajatori, erau peste 71.000 de persoane, însă am extras doar persoanele car e nu sunt cu risc, pentru că și persoanele care deservesc activități esențiale, o parte dintre ele au boli cronice, o parte au peste 65 de ani, deci practic se reprogramează doar persoanele cu vârste de sub 65 de ani care nu sunt în evidență cu boli cronice și care deservesc activități esențiale”, a mai spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel