VALGANCICLOVIRUM - prospect

Foto: Pixabay
VALGANCICLOVIRUM prospect. Acţiune: Antiviral activ împotriva virusurilor herpetice, în special citomegalovirus (CMV); prodrog al ganciclovirului, inhibă ADN-polimeraza virală şi se încorporează în ADN-ul viral.

VALGANCICLOVIRUM prospect

Denumiri comerciale: ALVANOCYT, VALGANCICLOVIR

Forma: comprimate filmate

Indicații: Inducţia şi menţinerea trat. pentru retinită cu CMV la pacienţii cu sindromul imunodeficienţei umane dobândite (SIDA). Prevenţia bolii CMV la pacienţii cu transplant de organ solid care prezintă risc.

Contraindicații: Hipersensibilitate la valganciclovir, ganciclovir, aciclovir şi valaciclovir sau la oricare dintre excipienţi. Este contraindicat în timpul alăptării.

Atenție: Înainte de iniţierea terapiei cu valganciclovir, pacienţii trebuie informaţi asupra potenţialului risc teratogen şi cancerigen. Utilizarea la copii şi adolescenţi nu este recomandată. Interacţiuni cu: dapsonă, pentamidină, flucitozină, vincristin, vinblastin, adriamicin, amfotericină B, trimetoprim/sulfamide, analogi nucleozidici şi hidroxiuree. Nu trebuie utilizat în timpul sarcinii decât dacă beneficiul terapeutic pentru mamă este mai mare decât riscul potenţial de afectare teratogenică a copilului. Femeile de vârstă fertilă trebuie sfătuite să utilizeze metode contraceptive eficiente în timpul tratamentului. Pacienţii de sex masculin trebuie sfătuiţi să utilizeze contracepţie de barieră în timpul, şi cel puţin 90 de zile după întreruperea tratamentului. Prudenţă la conducătorii auto.

Reacții adverse: Cel mai frecvent (sub 5%) raportate reacţii adverse pentru terapia de inducţie: neutropenie, diaree, anemie şi dermatită; sub terapia de întreţinere: neutropenie, anemie, diaree şi greaţă. Cel mai frecvent raportate (> 1%) reacţii adverse în timpul inducţiei cu valganciclovir şi în timpul terapiei de întreţinere la pacienţii cu SIDA cu retinită CMV, care au fost considerate a fi severe şi ameninţătoare pentru viaţă au fost: neutropenia, anemia, trombocitopenia, pancitopenia, leucopenia şi tulburări ale funcţiei hepatice.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel