Vârsta la care oamenii sunt cei mai fericiți, potrivit oamenilor de știință

Fericire
Fericire
  • Fericire
În rândul comunității academice, se crede că oamenii devin mai fericiți pe măsură ce îmbătrânesc. 

Un nou studiu, realizat de cercetătorii de la Universitatea Dartmout și publicat în Journal of Economic Behavior & Organization explorează mecanismele mai clar.

Autorii studiului susțin că nefericirea atinge apogeul în jurul vârstei de 49 de ani, potrivit unei cerecetări anterioare.

Studiul a examinat relația dintre nefericire și vârstă folosind datele din opt fișiere de date despre fericire a aproape 14 milioane de respondenți din 40 de țări europene și Statele Unite.

Oamenii de știință au folosit  mai multe caracterizări individuale diferite ale nefericirii, inclusiv tistețe; anxietate; griji; singurătate; stres; durere;  depresia; fobii și panică;  somn agitat; pierderea încrederii în sine; imposibilitatea de depăși dificultățile; a fi sub tensiune; senzație de eșec; senzație de tensiune;

Studiul oferă trei motive convingătoare pentru acest rezultat. 


1. Oamenii mai tineri tind să aibă aspirații înalte. Desigur, aceste aspirații sunt realizate doar de câțiva norocoși. Astfel, trăirea într-o stare constantă de vise neîmplinite aduce nefericire.

2. Oamenii nefericiți trăiesc mai puțin decât oamenii fericiți.

 Acești doi factori îi asigură pe cei care trec de vârsta mijlocie să își ajusteze considerabil așteptările în serviciul unei existențe mai fericite. 

 3. Cu cât oamenii trăiesc mai mult, cu atât au mai multe experiențe, care îi ajută să fie mai recunoscători pentru lucrurile pe care le au.

„Oamenii învață să se adapteze la punctele lor forte și la cele slabe și, la mijlocul vieții, își potolesc aspirațiile infatibile. În al doilea rând, s-ar putea ca oamenii veseli să trăiască în mod sistematic mai mult decât cei nefericiți”, arată cercetătorii. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel