Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților: "Și eu am fibrilație atrială deja cronică"

Imagine de la dezbaterea DC Media Group
Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, invitat la dezbaterea Dc Media Group, a vorbit despre importanța unor molecule pentru afecțiuni cardiace, el suferind de fibrilație atrială.

Fibrilație atrială. Președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, Vasile Barbu, invitat la dezbaterea DC Media Group, a declarat că suferă de fibrilație atrială, una dintre afecțiunile care seceră mulți români, și că singurul lucru care-l salvează e un tratament cu niște molecule.

„Avem nevoie de cele inovative pentru o categorie foarte mare de risc a pacienților. Există molecule. Acestea molecule s-au dovedit a fi benefice. Eu sunt unul dintre beneficiarii acestui tratament. În fiecare dimineață și seară iau câte o pastiluță și nu mai am amețeli, mă simt foarte bine. Iată! Până și crizele de angor mi-au trecut. Nu le mai am, deși sunt un coronarian. (...) Am dovedit că este o boală foarte silențioasă. Și eu am fibrilație atrială deja cronică și cu mai multe intervenții pe diverse tehnologii medicale. O am în continuare, fibrilația atrială, dar singura soluție este acest tratament care m-a salvat și mă salvează de accident cerebral vascular", a afirmat Vasile Barbu.

Potrivit acestuia, s-au organizat numeroase companii pentru informarea oamenilor și s-a observat că mulți români sufereau de fibrilație atrială și nu știau asta:

„Am constatat că marea majoritate a pacienților nu știu că au fibrilație atrială. Procente infime am găsit. Am colindat atâtea spitale, secții de neurologie. Peste o treime dintre pacienții de acolo aveau AVC, etiologie fibrilație atrială care putea fi evitată. Și la persoane tinere. 50 de ani. Și mai tinere".

Barbu a subliniat că riscul fibrilației atriale poate fi eliminat aproape în totalitate, iar molecule inovative joacă un rol crucial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel