Vasile Cepoi, ANMCS: Ce termene limită a dat Spitalului Floreasca. Măsuri

Prof. dr. Vasile Cepoi, presedintele ANMCS, Foto:DCnews
Directorul ANMCS, dr Vasile Cepoi, a anunțat astăzi termenele limită pe care conducerea de la Spitalul de Urgență Floreasca le are pentru implementarea măsurilor care să remedieze problemele scoase la iveală de cazul pacientei care a fost arsă pe masa de operație.

Luni, 6 ianuarie, a avut loc, la ANMCS, prima întâlnire dintre conducerea Autorității și conducerea Spitalului de Urgență Floreasca, în urma căreia Vasile Cepoi spune că s-au stabilit date limită clare până la care Spitalul trebuie să funcționeze conform procedurilor.

„Am avut o întâlnire cu managementul Spitalului de Urgență Floreasca din București, care a venit și a prezentat planul de remediere a neconformităților pe care le-au constatat și care au dus la apariția acestui eveniment. Vreau să se precizez, ca să se înțeleagă foarte bine, că suspendarea acreditării nu înseamnă neacreditare, nu afectează contractul cu CNAS și nu înseamnă un risc crescut pentru pacient. Ci dimpotrivă, înseamnă o creștere a siguranței pacientului pentru că în această perioadă spitalul va lucra în colaborare cu ANMCS, care va supraveghea respectarea bunelor practici în asistența medicală în general și a procedurilor de electrochirurgie în special. Vreau să vă spun că planul de revizuire a procedurilor și protocoalelor privind activitatea în blocul operator ne-a fost prezentat, că termenul de implementare a acestuia e de 13 ianuarie. Noi vom lăsa să funcționeze pe noile reguli Spitalul, timp de o lună de zile, după care vom face un audit clinic pentru a vedea care sunt rezultatele implementării noilor proceduri și protocoale. Pe 15 ianuarie vom avea o întâlnire cu Consiliul Medical din Spitalul Floreasca cu care vom discuta detalii privind modul în care ei vor raporta respectarea bunelor practici în blocul operator și în electrochirurgie în mod special. Mai precizez faptul că Spitalul ne-a făcut dovada că revizuirea procedurilor și protocoalelor privind activitatea în blocul operator a început pe data de 18 noiembrie, astfel se explică faptul că vor reuși să le implementeze până pe 13 ianuarie”, a explicat Vasile Cepoi.

Directorul ANMCS a explicat că Autoritatea avea tot dreptul să suspende temporar suspendarea temporară a acreditării Spitalului Floreasca. 

„Legea 185 prevede clar că atunci când Spitalul nu respectă regulile de monitorizare, Autoritatea suspendă acreditarea. Suspendarea acreditării nu este o sancțiune pentru spital, ci este o perioadă în care activitatea din spital este supervizată de ANMCS pentru a vedea în ce măsură se iau măsuri pentru prevenirea unor efecte adverse asociate asistenței medicale. (...) Hotărârea Colegiului Director (al ANMCS, n.r.) este suficientă” a spus șeful instituției. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel