Vasile Ciurchea: ”Nu te ocupi doar de coronavirus”

Vasile Ciurchea, președintele CNAS
EXCLUSIV
Vasile Ciurchea, fost preşedinte al CNAS, a declarat la o dezbatare online, organizată de DC Media Group, că autorităţile trebuie să se îngrijească şi de ceilalţi bolnavi, nu doar de cei infectați cu COVID-19.

Vasile Ciurchea, coronavirus. Invitat la dezbaterea online organizată de DC Media Group pe tema crizei medicamentelor, Vasile Ciurchea, fost preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a afirmat că ”dacă ar fi existat un preţ special pentru România şi lăsată piaţa liberă, medicamentele ar fi venit înapoi”.

”Cel mai mic preţ nu este o idee rea, dar ea trebuia completată cu alte măsuri. Să ai un preţ mic, special pentru tine, dar să laşi industria să se dezvolte mai departe. Dacă e să fim foarte deschişi, medicamentele dispărute de pe piață nu au dispărut din cauza preţului, ci pentru că se strica piaţa europeană. (…) Dacă ne raportăm la situaţia actuală, ar trebui să fim proactivi, nu să aşteptăm să se întâmple ceva şi să reacţionăm. Nu este o situaţie pe care să ne-o dorim, dar trebuie făcute lucrurile importante. Nu te ocupi doar de coronavirus şi ceilalţi bolnavi mor. Noi reacţionăm altfel: fie ne panicăm şi ne concentrăm doar pe o direcţie, fie reacţionăm când lucrurile sunt scăpate din mână. Referitor la preţul medicamentelor, există în continuare o negociere de preţ. România nu va avea atâţia bani încât să deconteze totul la nivel de cerere şi va trebui să alegi ce este mai important, astfel încât să asiguri sănătatea cetăţenilor tăi", a spus Vasile Ciurchea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel