Viață confortabilă la bătrânețe: cum o poți obține

Relațiile sociale îi ajută pe bătrâni
Pentru a avea o viață confortabilă la bătrânețe, un studiu american a arătat că e important că existe contacte sociale, un stil de viață sănătos și siguranță financiară.

Relațiile sociale, sănătatea și siguranța financiară sunt elementele care oferă oamenilor șansele cele mai bune să prospere odată cu înaintarea în vârstă, potrivit unui nou raport intitulat „Longevity Fitness: Financial and Health Dimensions Across the Life”. De asemenea, se spune că factorii de decizie, angajatorii și persoanele fizice pot întreprinde acțiuni acum pentru a oferi oamenilor șansele cele mai bune de a-și menține capacitatea de longevitate ca adulți în vârstă.

Publicația a fost dezvoltată de The Gerontological Society of America (GSA) și susținută de Bank of America și utilizează termenul fitness longevitate pentru a descrie modul în care oamenii pot prospera, nu doar supraviețui, prin echilibrul social, sănătate și echitate, potrivit medicalxpress.com.

De asemenea, aduc o nouă lumină asupra unui corp de literatură din ce în ce mai mare care arată că oamenii pot profita la maximum de oportunități făcând trei pași: cultivarea relațiilor sociale cu prietenii și rudele apropiate, menținerea sănătății prin prevenire și stil de viață și construirea unor rezerve trăind din mijloacele proprii și economisind pentru viitor.

„Acest raport traduce știința și descrie numeroasele provocări și oportunități de-a lungul vieții în maximizarea stilului de viață sănăptos, mișcării și situației financiare”, a declarat Peter Lichtenberg, de la Wayne State University, care a prezidat comitetul consultativ care a supravegheat dezvoltarea conținutului pentru noua publicație.

"Cu această cercetare, Societatea Gerontologică din America a făcut un pas important pentru a înțelege mai bine cum să navigăm în călătoriile noastre în viață într-o epocă cu o durată mai lungă de viață", a declarat Lorna Sabbia, șefa de la Retirement and Personal Wealth Solutions, Bank of America. "Acest studiu, împreună cu propria noastră cercetare privind prioritățile și etapele vieții, oferă îndrumări acționabile persoanelor și familiilor de-a lungul vieții lor financiare."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel