Viermele de făină, BUN DE MÂNCAT! Insecta, declarată OFICIAL sigură pentru consumul uman

Viermele de faina declarat sigur pentru consumul uman. Foto: Pixabay
Viermele de făină este prima insectă declarată a fi sigură pentru consumul uman de către Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor.

Viermele de făină a devenit prima insectă declarată sigură pentru a fi mâncată de om, a deciz miercuri Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (AESA), conform The Guardian

Totuși, cei care au alergii la creveți, crustacee și la acarieni ar putea reacționa și la această insectă, mai precizează sursa citată. 

Concluzia experților de la Agenția europeană pentru siguranța alimentelor - publicată în urma unei cereri formulate de prima companie din Franța care produce insecte pentru alimente, Micronutris -, este de așteptat să ducă la aprobarea la nivelul UE a viermelui galben de făină ca produs potrivit pentru rafturile supermarketurilor. 

În curând, Europa ar putea produce burgeri, paste, biscuiți, smoothie sau fingers din Tenebrio molitor (viermele de făină) în stadiu de larvă. 

Experții au arătat că această insectă conține proteine, grăsimi și fibre, oferind pentru viitor o potențială sursă de mâncare sustenabilă și cu un nivel scăzut de emisii de carbon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel