Virusul hepatiei C: infecțiile au crescut cu 400% în rândul femeilor care au născut

Virusul hepatitei
Infecțiile cu virusul hepatitei C au crescut cu 400% în rândul femeilor din SUA care au născut din 2000 până în 2015. Cele mai multe dintre acestea sufereau de o tulburare a consumului de opoide.

În rândul femeilor care dau naștere, ratele de infecție cu virusul hepatitei C (VHC) au crescut cu peste 400% din 2000 până în 2015, cu rate mult mai mari în rândul celor care suferă de o tulburare de utilizare a opioidelor, potrivit cercetărilor Centrului Americane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Jean Y. Ko, de la CDC din Atlanta și colegii au analizat datele pacienților internați din 2000 până în 2015, pentru a examina schimbarea tendințelor de infecție cu VHC în rândul femeilor gravide bazate pe starea de tulburare de opioid la naștere.

Cercetătorii au observat o creștere cu peste 400 la sută a ratei naționale de infecție cu virusul hepatitei C, în rândul femeilor care au născut în această perioadă, de la 0,8 la 4,1 la 1.000 de nașteri.

Creștere de la 87, la 216 cazuri la 1.000 de nașteri

În ce le privește pe femeile care au o tulburare de consum a opoidelor, ratele de infecție cu virusul hepatitei C au crescut cu 148%, de la 87,4 la 216,9 la 1.000 de nașteri; ratele au fost mult mai mici în rândul celor fără tulburări de consum de opioide, dar au crescut cu 271%, de la 0,7 la 2,6 la 1.000 de nașteri, arată medicalxpress.com.

„Ratele de infecție cu virusul hepatitei C la naștere au fost semnificativ mai mari în rândul femeilor cu tulburare de utilizare a opioidelor decât în rândul celor care nu au avut tulburare de utilizare a opioidelor”, scriu autorii. "Tratamentul tulburării de utilizare a opioidelor ar trebui să includă screeningul și trimiterea pentru afecțiuni conexe, cum ar fi infecția cu virusul hepatitei C."

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel