Vitamina D în COVID-19, eficientă sau nu: ce spun ultimele studii

Vitamina D
Despre vitamina D s-a spus că în doze mai mari ar fi utilă în prevenirea infecției cu COVID-19. Cercetătorii americani și europeni au publicat un studiu în care sunt cu toții de acord asupra efectelor acestei vitamine în organism și fac precizări clare cu privire la efectul în COVID-19.

Oamenii de știință din Marea Britanie, Europa și SUA, inclusiv experți de la Universitatea din Birmingham, au publicat un avertisment despre dozele mari de vitamina D. Conform studiului, în prezent nu există dovezi științifice suficiente pentru a arăta că vitamina D poate fi benefică în prevenirea sau tratarea Covid-19. Autorii săi recomandă ca populația să respecte orientările privind sănătatea publică cu privire la suplimentare.

În urma unor rapoarte neverificate că doze mari de vitamina D (mai mari de 4000 UI / d) ar putea reduce riscul de a contracta Covid-19 și ar putea fi utilizat pentru a trata cu succes virusul, noul raport publicat în revista BMJ, Nutrition, Prevention and Health, a investigat baza actuală de dovezi științifice pe vitamină și utilizarea acesteia în tratarea infecțiilor. Vitamina D este un hormon produs în piele în timpul expunerii la soare și ajută la reglarea cantității de calciu și fosfat din organism, care sunt necesare pentru a menține oasele sănătoase, precum și a dinților și a mușchilor.

Nicio dovadă concludentă în combaterea Covid-19

Profesorul Sue Lanham-New, șeful departamentului de științe nutriționale de la Universitatea din Surrey și autorul principal al studiului, a declarat: „Un nivel adecvat de vitamina D în organism este crucial pentru sănătatea noastră generală; dacă e prea puțin poate duce la rahitism sau la dezvoltarea osteoporozei, dar dacă e prea mult poate duce la creșterea nivelului de calciu în sânge, care ar putea fi deosebit de dăunător.”

Examinând studii anterioare în acest domeniu, oamenii de știință nu au găsit nicio dovadă a unei legături între suplimentarea cu doze mari de vitamina D pentru a ajuta la prevenirea sau tratarea cu succes a Covid-19 și avertizarea împotriva suplimentării vitaminei, fără supraveghere medicală, din cauza riscurilor pentru sănătate. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că afirmațiile despre beneficiul vitaminei în tratarea virusului nu sunt susținute în prezent de studii umane adecvate și se bazează pe concluzii ale unor studii care nu au examinat în mod special acest domeniu.

Oamenii de știință au examinat, de asemenea, teoria care susține legătura dintre vitamina D și infecțiile tractului respirator. Studii anterioare în acest domeniu au descoperit că statutul mai scăzut de vitamina D este asociat cu infecții acute ale tractului respirator, cu toate acestea, au fost identificate limitări ale rezultatelor acestor studii. Oamenii de știință cred în prezent că nu există o legătură fermă între aportul de vitamina D și rezistența la infecțiile tractului respirator.

 

Studiu poate fi găsit aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel