Zborul cu avionul în timpul unei infecții sinusale, simptome și riscuri

Specialiștii afirmă că fiecare persoană are cavități mici de aer, situate în întreaga cavitate a sinusului. Dacă acele cavități se inflamează dintr-o infecție a sinusurilor, aceasta poate duce la complicații în timp ce zburați cu avionul.  

Zborul cu avionul cu o infecție a sinusurilor nu este recomandat de MedlinePlus și trebuie evitat dacă este posibil.

MayoClnic.com definește o infecție a sinusurilor ca o condiție în care cavitățile sinusului se inflamează și irită, de la bacterii sau de la un virus. Cavitățile imflamate blochează fluxul normal de aer și drenajul, ceea ce duce la acumularea de mucus în tot capul. Mucusul excesiv poate provoca dureri de cap și dureri de dinți. O infecție a sinusurilor trebuie evaluată și confirmată de un medic, notează Livestrong.

Îngrijorare

Potrivit Delta Airlines, zborul cu o infecție a sinusurilor ar putea duce la obstrucția sinusului. Obstrucția combinată cu presiunea excesivă, în continuă schimbare a cabinei, poate provoca durere, sângerare, agravarea infecției sau ruperea timpanului. Decolarea și coborârea prezintă momentele cele mai dificile pentru cineva care suferă de o infecție a sinusurilor.

Tratament

Sprayul nazal salin va ajuta la umezirea, curățarea și slăbirea oricărui mucus în întreaga cavitate a sinusului. Decongestionantele sunt utilizate pentru a reduce inflamația în sinusuri, permițând fluxul normal de aer și drenarea nazală. Decongestionantele reduc, de asemenea, presiunea care provoacă dureri de cap sinusale. Sprayurile decongestionante nazale trebuie utilizate doar trei zile consecutive, conform MedlinePlus. Un medic poate prescrie antibiotice dacăinfecția este bacteriană. Delta Airlines afirmă că guma de mestecat, căscatul și înghițirea în timpul decolării și coborârii pot contribui la prevenirea congestiei din sinusuri să provoace durere și disconfort.

complicaţii

Zborul cu o infecție a sinusurilor ar putea duce la un timpan rupt, potrivit Delta Airlines. Simptomele unui timpan rupt sunt drenajul din ureche, dureri de ureche, pierderea auzului, zumzetul la ureche și slăbiciunea facială, potrivit New York Times. Un timpan rupt se vindecă de la sine în termen de două luni, dar poate necesita reparații chirurgicale dacă nu se vindecă corect.

profilaxie

Pentru a preveni complicațiile provocate de o infecție a sinusului în timp ce zburați, amânați zborul sau evitați zborul, conform MedlinePlus. Folosiți decongestionante cu o zi înainte de zbor și ziua zborului. Antihistaminicele sunt utilizate pentru uscarea mucusului excesivdin cap, ceea ce poate ajuta la prevenirea durerii și la presiunea urechii în timpul zborului. Dacă infecția este rezultatul bacteriilor, antibioticele ar putea atenua simptomele în două-trei zile. Discutați opțiunile medicale cu un medic înainte de a lua orice medicament.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel