Ziua Mondială a Inimii. Cei 5 factori care-ți îmbolnăvesc inima

Hipertensiune, boli cardiovasculare
Pe 29 septembrie se marchează Ziua Mondială a Inimii. Specialiștii români avertizează asupra celor 5 factori de risc care duc la boli cardiace.

Bolile de inimă ucid în fiecare an 17,3 milioane de oameni. Autoritățile sanitare susțin că dacă până în 2030 nu se vor adopta măsuri imediate, 23 de milioane de oameni ar putea muri într-un an de boli cardiovasculare. Pentru a conștientiza populația, OMS marchează în fiecare an pe 29 septembrie Ziua Mondială a Inimii, zi în care experții avertizează asupra factorilor care duc la aceste afecțiuni ale inimii.

Este vorba de fumat - care crește de două ori riscul de infarct și de 10 ori riscul de cancer pulmonar - , glicemie, hipertensiune, colesterol și obezitate, potrivit site-ului Fundației Cardiologilor Români.

În România, Ziua Mondială a Inimii se marchează prin diverse acțiuni din 2005.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel