ZOLPIDEMUM - prospect

Foto: Pixabay
ZOLPIDEMUM – prospect. Acțiune: Imidazopiridină cu efect principal sedativ-hipnotic; efectele anxiolitic, anticonvulsivant și miorelaxant apar la doze mai mari; agonist la nivelul situsului BZ-1 (omega-1) de pe suprafața receptorilor GABA-A postsinaptici, cu creșterea influxului de clor, hiperpolarizare neuronală și inhibiție a Sistemului Nervos Central.

ZOLPIDEMUM – prospect:

Denumiri comerciale: SANVAL, STILNOX, ZOLPIDEM

Forma: Comprimate filate

Indicații: Tratamentul de scurtă durată a insomniei, în situații în care insomnia este invalidantă sau determină un disconfort important pentru pacient.

Contraindicații: Hipersensibilitate la zolpidem, apnee obstructivă de somn, miastenia gravis, Insuficiență Hepatică severă, insuficiență respiratorie acută și/sau severă, copii.

Atenție!: Tratamentul nu trebuie să depășească 4 săptămâni; trebuie identificată cauza insomniei; prudență la vârstnici, insuficiență respiratorie, tulburări psihotice, Insuficiență Hepatică, risc de amnezie, reacții psihice și „paradoxale”, toleranță, dependență, tratamentul nu se întrerupe brusc; interacțiuni medicamentoase cu alcool, deprimante ale Sistemului Nervos Central, inhibitori enzimatici, inductori enzimatici; sarcină și alăptare; șoferi și activități de precizie.

Reacții Adverse: Somnolență diurnă, reducerea atenției, stare de confuzie, oboseală, cefalee, amețeală, slăbiciune musculară, tulburări de vorbire, diplopie, tulburări gastro-intestinale, modificări de libido, reacții cutanate, amnezie anterogradă, neliniște, agravarea insomniei, agitație, iritabilitate, agresivitate, delir, furie, coșmaruri, halucinații, comportament neadecvat, somnambulism, depresie preexistentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel