ZOPICLONUM - prospect

Foto: Pixabay
ZOPICLONUM – prospect. Acțiune: Ciclopirolonă cu efect sedativ-hipnotic, anxiolitic, anticonvulsivant și miorelaxant; agonist al receptorilor GABA-A postsinaptici, cu creșterea influxului de clor, hiperpolarizare neuronală și inhibiție SNC.

ZOPICLONUM – prospect:

Denumirea comercială: IMOVANE 

Forma: Comprimate filmate

Indicații: Insomnii de diferite etiologii.

Contraindicații: Hipersensibilitate; insuficiență respiratorie decompensată; copii mai mici de 15 ani; sarcină și alăptare.

Atenție!: Durata tratamentului maxim 4 săptămâni; risc de dependență; prudență în Insuficiență Hepatică severă, miastenie, insuficiență respiratorie; interacțiuni medicamentoase cu miorelaxante nedepolarizante și alte deprimante ale SNC (mai ales neuroleptice); șoferi și activități de precizie.

Reacții Adverse: Somnolență reziduală diurnă, gust amar, uscăciunea gurii, hipotonie musculară, amnezie anterogradă, senzație pseudo-ebrioasă, iritabilitate, agresivitate, sindrom confuziv oniric, cefalee, astenie, sindrom de sevraj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel